دانشگاه های ارمنستان

دانشگاه اروپايی ها در ایروان ارمنستان

تحصیل در کشور زیبای ارمنستان به دلیل نزدیکی به کشور ایران و وجود دانشگاه خوبی همچون دانشگاه دولتی ایروان و دانشگاه اروپایی‌ها اخیرا مورد توجه بسیاری از متقاضیان قرار گرفته است.

در کشور ارمنستان رشته‌های تحصیلی فراوانی در زیر گروه‌های پزشکی، علوم پایه، علوم انسانی، علوم مهندسی، و هنر تدریس می‌گردد.

همچنین دانشگاه‌های متعددی نیز به زبان‌های مختلف و روز دنیا تدریس می‌نمایند. دانشگاه‌هایی مثل آکادمی علوم ارمنستان، دانشگاه آمریکایی و دانشگاه اروپایی‌ها، به زبان انگلیسی، دانشگاه روسیه به زبان روسی، دانشگاه‌های فرانسوی به زبان فرانسه، و دانشگاه‌های دولتی ایروان به زبان ارمنی دانشجو جذب و تدریس می‌نمایند.

پایین بودن هزینه‌های زندگی در کشور ارمنستان همچنین شهریه نسبتا پایین دانشگاه‌ها برای جذب دانشجویان و خانواده‌های آنان در استقبال مردم سایر کشورها خصوصا ایران برای ادامه تحصیل در این کشور، بسیار موثر و مهم بوده است. این کشور دارای اقتصادی با ثبات بوده و در سه سال اخیر نرخ تورمی حدود 4 درصد در سال را تجربه کرده است.

همسایگی این کشور و نزدیکی به ایران، نزدیکی فرهنگ خانواده‌های ارمنی به ایرانیان، هزینه رفت و آمد نسبتا ارزان به ایران، و درگیر نبودن این کشور با بحران‌های اجتماعی مثل درگیری، نزاع، اعتیاد و وجود امنیت اجتماعی تقریبا بالا مزایایی است که باعث شده بسیاری از دانشجویان به صورت مستقل یا به همراه خانواده‌های خود برای ادامه تحصیل جذب این کشور گردند.

بسیاری از خانواده‌های ایرانی که فرزندان خود را برای ادامه تحصیل به ارمنستان اعزام نموده‌اند، مهم ترین علت انتخاب ارمنستان را اینگونه بیان کرده‌اند:

از آن جایی که تهیه ویزای ارمنستان تحصیلی بسیار آسان است و دسترسی به این کشور همسایه حتی از مسیرهای زمینی نیز بسیار راحت است ما می‌توانیم هر زمان که اراده نماییم برای بازدید و رسیدگی به امور فرزندانمان به ارمنستان سفر نماییم.

اگر شما نیز قصد سفر به کشور ارمنستان و ثبت نام فرزندان خود در دانشگاه اروپایی ارمنستان را دارید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

دانشگاه اروپایی ارمنستان

شرایط دریافت پذیرش از دانشگاه اروپایی ارمنستان

دانشگاه اروپایی ارمنستان در سال 2001 در شهر ایروان ارمنستان تاسیس شد. این دانشگاه که یک موسسه آموزش عالی دولتی غیر انتفاعی است، در محدوده شهری یکی از بزرگ‌ترین شهرهای این کشور یعنی ایروان واقع شده است.

این موسسه دانشگاهی همچنین دارای شعبه‌های متعدد دیگری در شهرهای گیومری، وانادزور، گاوار، ایدجوان است.

این مراکز به طور کاملا رسمی و قانونی با کسب مجوز از وزارت آموزش و پرورش ارمنستان و همچنین با اخذ مجوز از دانشگاه اروپایی (EUA) موسسه آموزش عالی مختلط، تشکیل شده و به رسمیت شناخته می‌شود.

دانشگاه اروپایی برنامه‌ها و دوره‌های خاصی را به دانشجویان خود ارائه می دهد که منجر به کسب مدارک تحصیلات عالی رسمی از جمله دانشنامه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا در چندین رشته تحصیل در ارمنستان خواهد شد.

این موسسات آموزش عالی که دارای سابقه‌ای 20 ساله هستند، سیاست پذیرش دانشجویان خود را در رشته‌های مختلف از طریق برگزاری آزمون ورودی انجام می‌دهند.

البته دامنه و میزان پذیرش این موسسات بالای 70 درصد است که این میزان جذب بالا، موسسات آموزش عالی ارمنی را به یک موسسه نسبتا انتخابی تبدیل نموده‌اند.

لازم به ذکر است با توجه به اهداف و سیاست‌گذاری‌های دولت ارمنستان به جذب دانشجویان نخبه در دانشگاه‌های این کشور، از درخواست ثبت نام دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌های اروپایی ارمنستان استقبال زیادی می‌شود.

هر ساله تعداد زیادی از دانش‌آموزان و دانشجویان ایرانی نیز به دلیل شرایط مطلوب ادامه تحصیل در دانشگاه‌های ارمنستان جهت شرکت در آزمون‌های ورودی و طی مراحل جذب دانشجو به کشور ارمنستان سفر می‌نمایند.

چه مدارکی برای انجام مراحل پذیرش در دانشگاه‌های اروپایی ارمنستان باید ارائه گردد؟

با توجه به سیاست جذب بالای این دانشگاه‌ها معمولا مدارک خاص و ویژه‌ای برای ثبت نام وجود ندارد. در صورتی که دانش‌آموز یا دانشجویی در آزمون واحد کشوری یا جهانی، قبلا شرکت نموده‌است، باید مدارک موجود این آزمون و نمره کسب شده را به این دانشگاه ارائه دهد زیرا در نحوه پذیرش بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

داشتن رتبه در المپیادهای معروف کشوری و جهانی نیز بسیار حائز اهمیت بوده و متقاضیان باید قبل از هر اقدامی نسبت به تهیه و ارائه این مدارک اقدام نمایند.

دریافت و ارائه مدارک تحصیلی ترجمه شده مربوط به مقاطع تحصیلی دانش‌آموز خصوصا مقطع تحصیلی دبیرستان و در خصوص دانشجویان انصرافی نیز ترجمه آخرین مدرک تحصیلی آن‌ها در دانشگاه مربوطه یا معادل‌سازی واحدهای گذرانده شده.

همچنین ترجمه گواهی فارغ‌التحصیلی مدارک تحصیلات متوسطه، دبیرستان و دانشگاه از مدارک معتبر و مورد نیاز در این دانشگاه است.

گواهی تولد یا گذرنامه به همراه 6 عکس با اندازه 4×5 نیز در هنگام ثبت نام دانش‌آموز مورد نیاز خواهد بود.

لازم به ذکر است که هزینه درخواست نامه 5000 AMD یا 10.50 دلار است و چنانچه متقاضی گواهی آزمون دولتی متحد را دریافت نماید به مبلغ  3000 AMD یا 6.30 دلار  کاهش خواهد یافت.

متقاضی ثبت نام در دانشگاه اروپایی‌ها می تواند مدارک خود را شخصا و به صورت حضوری تحویل دانشگاه داده و یا از طریق پست الکترونیکی (ایمیل) پذیرش دانشگاه مدارک را ارسال نماید.

ساختمان دانشگاه

اعتبار و رتبه جهانی دانشگاه اروپایی در میان دانشگاه‌های جهان

معمولا ملاک رتبه بندی دانشگاه‌های جهان و موسسات آموزش عالی سالانه توسط مجله تایمز صورت می‌گیرد.

در آخرین رتبه‌بندی این مجله که در سال 2020 صورت گرفته، بیش از 1250 دانشگاه در این رتبه‌بندی قرار گرفته‌اند که دانشگاه‌های معتبر جهان این لیست را به عنوان بزرگترین جدول و مرجع بین المللی تا به امروز مورد تایید قرار داده‌اند.

این رتبه‌بندی تنها جدول عملکردی جهانی است که در مورد همه ماموریت‌های اصلی خود در مورد دانشگاه‌های فعال به داوری پرداخته و رتبه و رنکینگ تمام دانشگاه‌های معتبر دنیا را با معیارها و ملاک‌های تعیین شده مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

این معیارها شامل آموزش، تحقیق، انتقال دانش آمارهای تجربی، بورس‌های اعطایی، کیفیت اساتید، امکانات آزمایشی، تعداد دانشجویان و مقالات تحقیقاتی و چشم انداز بین المللی است.

این مجله معتبر از 13 شاخص عملکرد با دقت کالیبره شده برای ارائه متعادل‌ترین و جامع ترین مقایسه‌ها، که مورد اعتماد دانشگاهیان، دانشجویان، صنعتکاران و دولت ‌مردان و روسای دانشگاه‌ها می‌باشد، استفاده کرده و توانسته اعتماد این قشر از جامعه را به خود جلب نماید.

اغلب رتبه‌بندی‌هایی که توسط موسسات و نشریات معتبر انجام می‌شود مجموعه دانشگاه‌ها را مد نظر و مورد کنکاش قرار می‌دهند، با این حال رتبه‌بندی‌های دیگری هم وجود دارد که به نحوه برگزاری و اثر بخشی برنامه‌های آموزشی دانشکده‌ها و حتی مدارس نظر دارد.

برخی از رتبه‌بندی‌ها نیز وجود دارد که بر اساس جهت‌دهی برخی مجلات، روزنامه‌ها و گاهی اوقات توسط مصاحبه با جمعی از دانشگاهیان و فرهنگیان انجام می‌شود.

گاهی رتبه‌بندی‌ها  امکان دارد از کشوری به کشور دیگر کاملا متفاوت باشد. به عنوان نمونه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در آمریکا به طرز معناداری تحت تاثیر سیستم پذیرش دانشجو قرار دارد، ولی در انگلستان تعدد نشریات و مقالات است که رتبه دانشگاه‌ها را تعیین می‌کند.

با این حال دانشگاه اروپایی ارمنستان در رتبه بندی اعلام شده مجله تایمز در سال 2020، رتبه کشوری 22 و در سطح جهانی نیز رتبه جهانی 11673 را به خود اختصاص داده است.

این رنکینگ هر چند شاید در نگاه اول رقم بالایی باشد ولی اگر این رتبه را با رتبه سایر دانشگاه‌های ایران در مجله تایمز مقایسه کنید به ارزش و اعتبار این رتبه در سطح جهانی پی خواهید برد.

هزینه تحصیل و شهریه در دانشگاه اروپایی ارمنستان

یکی از شاخصه‌های سیستم مدیریتی دانشگاه اروپایی ارمنستان این است که این دانشگاه بر اساس اصول خودگردانی آکادمیک و حضور فعال ذی‌نفعان در فعالیت‌های دانشگاهی پایه گذاری شده و اداره می‌گردد.

نحوه و مدل “اداره مشترک” در سیستم آموزش عالی، روشی است که در بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان امروزه به عنوان روشی کاربردی به کار گرفته می‌شود.

مدیریت دانشگاه در این شیوه براساس قوانین و مقررات و منشور تعیین شده موسسین دانشگاه اروپایی که خود آن نیز بر اساس اصول اداره دانشگاه در قالب خودگردان یا مشترک تنظیم و نوشته شده است صورت می‌گیرد.

مدیران دانشگاه اروپایی در حال شکل دادن به شیوه  “اداره آزاد” دانشگاه هستند. روشی که در آن، فضای لازم برای همکاری میان شرکت‌ها، جوامع و ایالت شکلی منسجم به خود می‌گیرد و دانشگاه مسئولیت فعالیت‌های خود را در جامعه به عهده می‌گیرد.

برنامه‌های استراتژیک بر اساس اصول مدیریت پروژه پایه گذاری می‌گردند. این دانشگاه به اهمیت شفافیت و مسئولیت پذیری، توسعه و به‌کارگیری سیاست‌های شفاف سازی اطلاعات پی برده است و آن را جزیی از منشور عمومی دانشگاه قرار داده است.

بسته به رشته تحصیلی که دانشجو در آن پذیرفته می‌شود، شهریه دانشگاه اروپایی بین 280 تا 1200 دلار آمریکا برای دانشجویان بومی خود ارمنستان و بین 600 تا 2000 دلار آمریکا برای دانشجویان و پذیرفته‌شدگان بین المللی متفاوت خواهد بود.

در تمام این دانشگاه‌ها ارائه گواهی فارغ التحصیلی دبیرستان اجباری است.

همچنین علاوه بر آن دانشجویان باید در یک آزمون ورودی شرکت کرده و به زبان ارمنی و سایر زبان‌های خارجی لازم مسلط گردند.

لوگوی دانشگاه اروپایی ارمنستان

ویزای تحصیلی ارمنستان برای دانشجویان و دانش‌آموزان

آن گونه که اشاره شد ارمنستان کشوری زیبا با میراث فرهنگی بسیار غنی است و تحصیل در این کشور و اخذ ویزای تحصیلی ارمنستان برای تحصیل در دانشگاه‌های این کشور به علت هم مرز بودن با ایران قطعاً مورد پسند بسیاری از ایرانیان است.

اما قبل از هرگونه اقدامی بهتر این است که در بدو امر کلیه شرایط تحصیل در دانشگاه های ارمنستان سنجیده شود و اینکه آیا شما پس از اتمام تحصیل قادر خواهید بود در ارمنستان بمانید و یا بعد از پایان تحصیل در این کشور موفق به پیدا کردن کار در ارمنستان می‌شوید؟

ارمنستان دارای دو دسته دانشگاه و مدرسه است هم دارای مدارس و دانشگاه‌های دولتی و خصوصی است که همانگونه در ابتدای مقاله ذکر شده دانشگاه اروپایی‌ها از دسته دانشگاه‌های خصوص این کشور است و برای دانشجویان سایر کشورها امکان تحصیل و اخذ ویزای تحصیلی ارمنستان با توجه به شرایطشان ممکن خواهد بود.

بنابراین اگر قصد نهایی شما تحصیل و اخذ ویزای تحصیلی ارمنستان است باید بدانید که کدام یک از دانشگاه‌های آن برای شما مناسب است.

رتبه‌بندی و اعتبار دانشگاه‌های ارمنستان نیز از جمله مسائل و موارد تاثیر گذار در انتخاب شماست که به رتبه بندی دانشگاه اروپایی ارمنستان نیز اشاره گذرا گردید.

ارمنستان به عنوان یکی از کشورهای شوروی سابق محسوب شده که همچنان زبان روسی در این کشور رایج است و بیشتر مردم به زبان روسی آشنایی کامل دارند.

ولی دومین زبان در حال رشد در این کشور زبان انگلیسی است که پس از استقلال کشور در سال 1991 کمی محبوب‌تر نیز شده است.

مدارس انگلیسی زبان در ارمنستان نیز در دهه‌های گذشته رو به افزایش بوده و بر اساس یک نظرسنجی که در سال 2017 انجام گرفت، حدود 50 درصد مردم ارمنستان به طور کلی با زبان انگلیسی آشنایی دارند، 20 درصد از مردن مبتدی بوده و 20 درصد در سطح متوسط و فقط 10 درصد به صورت کاملا پیشرفته با این زبان آشنایی پیدا کرده‌اند.

اشاره شد که در ارمنستان برای اغلب مهاجران مدارس بین المللی دو زبانه تاسیس شده است که این امکانات شامل مهدکودک‌ها، مدارس ابتدایی و متوسطه می‌گردد.

بعضی از مدارس ارمنستان ممکن است برنامه‌های درسی انگلیسی یا آمریکایی را با برنامه‌های زبان انگلیسی ارائه نمایند.

اخذ ویزای مدارس بین المللی می‌توانند راه خوبی برای کودکان دیپلمات‌ها، مدیران شرکت‌ها، دانشجویان خارج از کشور، کارکنان سازمان های غیر دولتی و غیره باشند.

مدارس بین المللی ارمنستان معمولا از یک برنامه مدون تحصیلیِ برگرفته شده از کشور ایالات متحده، فرانسه، انگلستان، کانادا یا استرالیا استفاده می‌کند و دستور العمل‌های اولیه ممکن است به چند زبان فرانسوی، انگلیسی، اسپانیایی، آلمانی یا ژاپنی باشد.

بسیاری از مدارس ارمنستان استانداردهای مشابهی از تحصیل به جهت انجام انتقال آسان بین مدارس در سایر کشورها در سراسر جهان را ارایه می‌کنند. مراحل ثبت نام و پذیرش و هزینه‌های تحصیل مدرسه به مدرسه در کشور ارمنستان متفاوت است.

امکانات تحصیل شبانه روزی با در اختیار نهادن خوابگاه در برخی از مدارس در دسترس است. سن اجباری تحصیل در مدارس ارمنستان سن 7 تا 14 سال است.

ویزای تحصیلی ارمنستان برای پذیرش دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاه اروپایی

شما می‌توانید از طریق اخذ مجوز تحصیلی در دانشگاه اروپایی در مقطع کارشناسی، ویزای تحصیلی ارمنستان را دریافت نمایید.

دانشگاه‌های ارمنستان نیز همانند مدارس آن به دانشگاه‌های خصوصی دولتی و خصوصی تقسیم می گردند.

در ارمنستان حدود 65 موسسه آموزش عالی دولتی و خصوصی وجود دارد و در حال حاضر موسسات عالی و دانشگاه‌های ارمنستان میزبان حدود 7000 دانشجوی خارجی هستند که بخشی از این دانشجویان نیز از ایران به این کشور مهاجرت تحصیلی نموده‌اند.

تحصیل در دانشگاه های ارمنستان به زبان روسی و زبان انگلیسی و ارمنی می باشند که دانشگاه اروپایی‌ها نیز از این امر مستثنی نیست. طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی حدود 4 سال بوده و شروع سال تحصیلی معمولا از 1 سپتامبر آغاز و در حدود 17 هفته به طول خواهد انجامید.

البته در صورتی که تحصیلات شما در طی 4 سال به پایان نرسد می توانید دوره کارشناسی خود را 6 ساله به پایان برسانید.

تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ارمنستان نیازمند آشنایی کامل به زبان و گویش ارمنی دارد اما تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی نیازمند تخصص بالا به زبان انگلیسی و نمره آیلتس 6 می‌باشد و اگر پذیرش دانشگاهی به زبان روسی را داشته باشید باید دانش زبان روسی خود را به در هنگام فرآیند پذیرش به اثبات برسانید.

البته لازم به ذکر است که بعضی از دانشگاه‌های ارمنستان نیازمند ارائه مدرک زبان آیلتس نیستند اما دقت نمایید که رنکینگ و اعتبار این دانشگاه ها را حتما بررسی نمایید.

ویزای تحصیلی ارمنستان در مقطع کارشناسی ارشد نیز نیازمند داشتن پذیرش از دانشگاه‌ اروپایی‌های این کشور می‌باشد.

طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ارمنستان 2 سال و البته شرایط پذیرش در هر دانشگاه نیز متفاوت است. در صورتی که دانشگاه انتخابی شما برنامه آموزشی‌اش به زبان انگلیسی باشد شما باید مدرک آیلتس 6.5 را به پذیرش دانشگاه ارائه دهید.

دانشجویان خارجی حاضر در کشور ارمنستان در مقطع کارشناسی ارشد این اجازه را دارند که برای تامین هزینه‌های زندگی و تحصیل خود در حدود 20 ساعت در طول هفته به طور پاره وقت به یک فعالیت شغلی مشغول باشند. شروع ترم تحصیلی این مقطع نیز از اول سپتامبر خواهد بود.

شما می‌توانید در رشته‌های مختلف مدیریت، مهندسی، انسانی، هنر، تاریخ و علوم سیاسی در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه اروپایی، ویزای تحصیلی ارمنستان را دریافت نمایید.

موقعیت دانشگاه اروپایی

پذیرش دانشجو دانشگاه‌ اروپایی در مقطع دکتری به همراه بورس تحصیلی

مجوز تحصیل در مقطع دکتری دانشگاه اروپایی‌ها، اخذ ویزای تحصیلی ارمنستان را از این طریق امکان پذیر خواهد ساخت . پذیرش شما از دانشگاه‌های معتبر این کشور فرآیند اخذ ویزا را بسیار آسان‌تر خواهد کرد.

از الزامات اخذ ویزای تحصیلی ارمنستان در مقطع دکتری، ارائه مدرک زبان آیلتس با رتبه 7 برای اخذ پذیرش دانشگاه‌های این کشور است.

در حقیقت شما علاوه بر مدرک زبان، نیازمند ارائه رزومه بسیار قوی تحصیلی و داشتن مقالات معتبر علمی نیز هستید و شما باید برای گرفتن پذیرش دکتری در دانشگاه‌های ارمنستان حتی دانشگاه اروپایی یک سوپروایزر هم داشته باشید تا با بررسی رزومه ارائه شده از سوی شما و مکاتباتی که با شما انجام می دهند پروپوزال شما را تایید نمایند و در نتیجه موفق به اخذ پذیرش مقطع دکتری شوید.

بورسیه‌های تحصیلی در مقاطع مختلف کارشناسی تا دکتری و اخذ ویزای تحصیلی از این طریق در صورتی که واجد شرایط باشید، امکان‌پذیر خواهد بود.

اصولا بورسیه تحصیلی به افرادی تعلق خواهد گرفت که از لحاظ علمی و تحصیلی در سطح بسیار مطلوب و ممتازی قرار داشته باشند. اعطای ویزای تحصیلی ارمنستان از طریق بورسیه تحصیلی به روش‌های مختلفی صورت می‌پذیرد.

با توجه به شرایط تحصیلی شما، بورسیه تحصیلی می‌تواند بخش اعظمی از هزینه‌های تحصیل شما را یا کل هزینه‌های تحصیل  را پوشش دهد.

کشور ارمنستان نیز همانند سایر کشورهای دنیا، بورسیه تحصیلی را به دانشجویان ممتاز و توانمند ارائه خواهد کرد که یا بخشی از هزینه‌های تحصیلی در حدود 50 درصد را در نظر می گیرد و یا با توجه به شرایط بسیار مطلوب و ایده‌آل تمامی هزینه تحصیل را پوشش خواهد داد.

داشتن نمرات بسیار بالا، سطح زبان مناسب و رزومه علمی قوی از شرایط برخورداری از بورسیه های تحصیلی در کشور ارمنستان است.

دانشگاه اروپایی‌ها نیز چند نوع بورس تحصیلی به برخی دانشجویان خارج اعطا می‌نمایند که در مقالات بعدی به بررسی آن خواهیم پرداخت.

در پایان پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم تجربه سودمندی در اخذ پذیرش از دانشگاه‌های ارمنستان خصوصا دانشگاه اروپایی‌ها دارید یا به عنوان بورسیه در این کشور مشغول به تحصیل شده‌اید، این تجربه‌ها را در قسمت نظرات با ما و دیگر مخاطبان سایت ایرانیان ارمنستان به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا